F500 printer problemen oplossen

Onderhoud Epson SureColor F100 / F500 en troubleshooting

Als trotse eigenaar van een Epson SureColor F100 of F500 sublimatieprinter, begrijp je ongetwijfeld het belang van regelmatig onderhoud om de hoogwaardige afdrukkwaliteit en betrouwbare prestaties van jouw geliefde printer te behouden. In deze blogpost zullen we enkele veelvoorkomende vragen beantwoorden over het reinigen en onderhouden van deze printers. Kom je er niet uit of staat jouw vraag er niet tussen? Schroom dan niet om ons even een berichtje te sturen. We staan voor je klaar.

Wanneer moet je je Epson Surecolor printer een servicebeurt geven?

Het is belangrijk om je Epson Surecolor printer regelmatig te controleren en service te geven als dat nodig is. Dit hangt natuurlijk af van hoe vaak je de printer gebruikt en hoe je met de printer omgaat. Er zijn wel een aantal tekenen die je goed in de gaten dient te houden. Kom je één van onderstaande zaken tegen, dan is het zeker tijd voor wat onderhoud.

1. Strepen op je printjes: Als je merkt dat je afdrukken strepen vertonen, kunnen de printkoppen verstopt zijn. Je kunt dit eenvoudig verhelpen door een nozzle (spuitmond) check uit te voeren en vervolgens de printkoppen te reinigen via de printer. Herhaal deze reiniging maximaal 2 keer achter elkaar. Hoe je dit kunt doen staat in de handleiding vanaf pagina 83. De handleiding kun je hier terugvinden. 

2 Rare kleuren: Als je prints onverwachte kleuren weergeven en de gewone reiniging niet of niet voldoende helpt, voer dan een krachtige reiniging uit. Houd er rekening mee dat dit de onderhoudsbox kan vullen, dus zorg ervoor dat je een reserve onderhoudsbox bij de hand hebt. Meer informatie over deze krachtige reiniging kun je in de handleiding op pagina 85 terugvinden. 

Villafolie - voorbeeld giraffe vilten shopper

Heb je nog steeds strepen en rare kleuren?

Als je prints problemen blijven vertonen, kan je printer een handmatige schoonmaakbeurt nodig hebben. Gebruik hiervoor een kleine hoeveelheid alcohol en een wattenstaafje om hardnekkige inktvervuiling voorzichtig te verwijderen. Wees voorzichtig en raak de printkoppen niet aan. Gebruik geen alcohol met parfum maar zorg voor een goede kwaliteit zuivere alcohol zoals Isopropanol


3. Spikkels op je papier of substraat:
 Als je na het sublimeren spikkels op je product ziet, kunnen verschillende factoren hiervoor verantwoordelijk zijn:

 • Stof op je papier: Bewaar je sublimatiepapier op een droge, schone en donkere plaats om stofophoping te voorkomen.
 • Stof in je Epson F100 of F500 printer: Zorg ervoor dat de binnenkant van je printer schoon is om stofproblemen te minimaliseren.
 • Papier dat niet helemaal glad is: Gebruik glad sublimatiepapier voor de beste resultaten.
 • Temperatuurwisselingen: Vermijd temperatuurschommelingen bij het bewaren van je papier om kromtrekken te voorkomen.
 • Zwarte strepen op de rand van je print: Als je zwarte strepen op de rand van je prints opmerkt, kun je dit oplossen door gewoon papier in je printer te plaatsen en een punt (.) in een nieuw Word-document te typen. Print meerdere keren op gewoon papier om de papiergeleider schoon te maken.

Algemene onderhoudstips om te onthouden:

 • Ga je aan de printer werken voor onderhoud? Zorg er dan voor dan dat deze niet meer onder spanning staat.
 • Blaas nooit in je printer om stof te verwijderen.
 • Beperk nozzle-reinigingen tot maximaal 2 keer achter elkaar.
 • Voer niet meer dan 1 krachtige reiniging uit.
 • Gebruik bij handmatige schoonmaakbeurten spaarzaam alcohol; minder is beter.
 • Voer een handmatige schoonmaakbeurt alleen uit als dit absoluut noodzakelijk is.
 • Raak de printkoppen nooit met de hand aan aan en gebruik geen alcohol op de rubberen onderdelen.
 • Alcohol is doorgaans verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen of online en een gewoon wattenstaafje kan worden gebruikt voor het reinigen.
Villafolie Epson sublimatieprinter Surecolor SC F100

Epson garantie en support

Als de bovengenoemde stappen niet leiden tot verbetering in de afdrukkwaliteit, neem dan contact op met de Epson klantenservice voor verdere assistentie. Je hebt 24 maanden garantie op je Epson printer. We hopen natuurlijk dat je nooit problemen zult ondervinden met je printer. Mocht je printer echter binnen de garantieperiode onverhoopt defect raken, dan staan onze gespecialiseerde medewerkers op de Epson Support afdeling klaar om je te assisteren. Zorg ervoor dat je bij de printer aanwezig bent en houd het serienummer van de printer bij de hand wanneer je contact met ons opneemt.

Je kunt de Epson supportafdeling bereiken via het volgende telefoonnummer: 020-7085099 (maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 18:00).

Met regelmatig onderhoud en zorg kun je ervoor zorgen dat je Epson SureColor F100 of F500-printer optimaal blijft presteren en je hoogwaardige afdrukken blijft leveren! Volg Villafolie op Social Media voor meer gratis tips en advies over onderhoud en het gebruik van jouw Epson Surecolor printers.

Delen :

Meest recente reviews
Hallo!
Login of registreer om te shoppen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.