Cricut-maker-blog

Wat is een Cricut Maker?

Maak kennis met Cricut Maker, de ultieme slimme snijmachine. Met de mogelijkheid om geavanceerdere gereedschappen te gebruiken geeft Cricut Maker je de vrijheid om vrijwel elk doe-het-zelf-project te maken dat je maar kunt bedenken. Van 3D-kunst tot huisdecoratie, sieraden, strijken, vinyl, papierprojecten en nog veel meer projecten.

Cricut Maker heeft de gereedschappen om honderden materialen snel en nauwkeurig te snijden, van het meest delicate papier en stof tot taai materiaal zoals leer en lindenhout.

Gebruik het roterende mes om stof te snijden voor een naaiproject (zonder steunmateriaal). Schakel over op het mesblad (apart verkrijgbaar) en snijd dikkere en hardere materialen voor extra dimensie en diepte. Of wissel snel tussen rillen, graveren en andere decoratieve effecten met een verscheidenheid aan speciale tips. Met unieke snijveelzijdigheid, een enorme bibliotheek met ontwerp-ideeën, naaipatronen die direct beschikbaar zijn en gebruiksvriendelijke apps, levert Cricut Maker snijprestaties op professioneel niveau die iedereen in de praktijk kan brengen!

Cricut-kop

Hoe werkt een Cricut maker?

Je kunt een Cricut Maker draadloos verbinden met je computer. Zo kun je ontwerpen maken of downloaden op je computer en ze naar je Cricut Maker sturen om te snijden. Cricut Maker heeft software genaamd Design Space (beschikbaar voor Windows, MAC & smart phone) waarmee je ontwerpen kunt maken en importeren om met je Cricut Maker te snijden. In de Cricut Maker zit een klein mesje (rolmesje of een snijmesje). Zodra je een ontwerp hebt dat klaar is om te snijden in Design Space, kun je het gewenste materiaal op een 12 inch brede snijmat bevestigen, je ontwerp draadloos van je computer naar je Cricut Maker sturen en vervolgens je materiaal in je machine laden. Met één druk op de knop begint je project te snijden.

Is een Cricut Maker Moeilijk in Gebruik?

De Cricut Maker wordt geleverd met een grondige online handleiding en er zijn veel andere Cricut Maker hulpmiddelen online beschikbaar, dus ze zijn vrij gemakkelijk te leren gebruiken. Design Space en de Cricut Maker zelf zijn beide zeer gebruiksvriendelijk ontworpen en je hebt niet veel ervaring met grafisch ontwerpen nodig om ze te gebruiken (hoewel het wel helpt als je je eigen ontwerpen vanaf nul wilt maken). Er is een bibliotheek met afbeeldingen en ontwerpen in de Design Space van Cricut Maker die je eenvoudig kunt importeren als een nieuw project. Sommige zijn gratis en sommige kunnen tegen een redelijke prijs worden gekocht.

Wat Kun je Met een Cricut Maker Doen?

Er zijn heel veel dingen die je met een Cricut-machine kunt doen! Het is haast onmogelijk alle mogelijkheden op te noemen, maar hier zijn een paar populaire projecten om je een idee te geven waartoe de machine in staat is.

 • Maak handgemaakte kaarten voor elke speciale gelegenheid
 • Ontwerp een rompertje of een t-shirt 
 • Maak een leren armband
 • Maak feestversieringen
 • Maak je eigen stencils om te schilderen
 • Maak een vinyl sticker voor op je autoruit
 • Label spullen in je voorraadkast of in een speelkamer
 • Maak kussens met een monogram
 • Maak je eigen kerstversiering 
 • Adresseer een envelop
 • Versier een mok of beker

Voor de Maker zijn er tal van toffe tools beschikbaar. De laatste is de folie transfer tool. Bekijk ze hier allemaal op de site van Cricut.

Villafolie-Cricut_Tools
Cricut Tool Overzicht. Voor wie is een Cricut Maker Bedoeld?

25 Tips voor de Cricut Maker

Online kun je veel tips, tricks en leuke hacks terugvinden. Een veel bekeken Youtube video is die van Jennifer Maker. Bekijk hem hieronder!

Welk Type Cricut Moet ik Aanschaffen?

Er zijn momenteel drie soorten Cricut machines op de markt: Cricut Explore Air 2, Cricut Maker en Cricut Joy (deze is net uitgekomen). Welke Cricut machine je koopt, hangt af van wat voor soort projecten je wilt maken. Alle machines worden geleverd met de gratis Design Space-software van Cricut Maker.

Cricut Explore Air 2

De Cricut Explore Air is geschikt voor de meeste projecten. Het is de populairste machine van Cricut en je kunt er de meeste materialen mee snijden die je voor allerlei doe-het-zelfprojecten gebruikt, zoals vinyl, papier, cardstock en spaanplaat. Je kunt meer dan 100 materialen snijden met deze machine, en je kunt 4 gereedschappen gebruiken om te snijden, te schrijven en te rillen.

Cricut Maker

De Cricut Maker doet alles wat de Cricut Explore Air 2 doet, met de toevoeging dat je dikkere of meer delicate materialen kan snijden zoals leer, dun hout en stoffen. Je kunt meer dan 300 materialen snijden met deze machine en je kunt meer dan 12 gereedschappen gebruiken voor snijden, schrijven, rillen en andere effecten op professioneel niveau. Uitermate geschikt voor de meer ingewikkelde projecten en als je wilt experimenteren met een breder scala aan materialen.

Cricut Joy

De nieuwste Cricut machine. Cricut Joy is een compactere machine dan de andere twee en geschikt voor snelle, alledaagse doe-het-zelf projecten. Het kan alleen materialen snijden tot 5,5 inch breed, maar je kunt materiaal kopen die in lengte verder strekken. Deze Cricut snijdt meer dan 50 materialen en kan 2 gereedschappen gebruiken om te snijden en te schrijven. Deze Crikut is geschikt indien je minder wilt uitgeven en eenvoudige projecten wilt maken zoals vinyl borden, kaarten en kleine strijkbare ontwerpen.

Bekijk ze in onze shop!

Delen :

Meest recente reviews
Hallo!
Login of registreer om te shoppen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.

Hallo!
Login of registreer om te shoppen.