FAQ Artesprix Markers

Veel gesteldevragen

Artesprix Permanent Heat Transfer Markers
Product Specificatie (EN)

Gemiddeld kan je met 1 marker tot wel 400 meter een rechte lijn tekenen.

Dat hangt van het artikel af, zie de lijst onderaan de pagina voor algemene bedrukkingsadvies.

Het beste is om 100% polyester te gebruiken. Een mix van minstens 65% polyester en katoen kunnen ook gebruikt worden. Andere sublimatie artikelen zijn hier ook geschikt voor, zoals mokken, labels, onderzetters. 

De magie zit in de marker! Ondanks de doffe kleur op papier, na verhitting komen de kleuren tot leven op je eindproduct.

Ja! De tekening zal wel wat doffer worden en na elke bedrukking worden de kleuren ook minder helder, maar je kan de tijd en drukkracht aanpassen voor beter resultaat. 1 tekening kan 2 tot 3 keer herbruikt worden.

Gewoon simpel printpapier, je hebt geen speciaal papier nodig. Als je een kleurplaat gebruikt, denk er dan aan om de zwarte lijnen over te trekken. Als je speciaal sublimatie papier gebruikt, kan het puntje van je marker sneller opdrogen door de chemicaliën in de sublimatie papier.

Op textiel: het is niet aan te raden maar het kan wel. Alleen de tekening zal ‘doordrukken’ en niet zo strak als je het eerst op papier tekent, en de restanten van de inkt kan kleding verkleuren tijdens de was. Op keramiek: het is af te raden omdat de markers op waterbasis zijn.

Omdat de tekening ondersteboven komt op het eindproduct, is het belangrijk dat geschreven teksten gespiegeld worden geschreven. Het is best lastig maar je kan het wel! 🙂
Schrijf met een potlood op de normale manier, draai daarna je papier om en teken de tekst na (op de achterkant van het papier).

Tip 1: Houd je tekening omgedraaid op het raam om de tekst beter te kunnen zien.
Tip 2: Gebruik een ‘light box’ om de tekening goed te kunnen zien.

Gebruik bakpapier om je ondergrond en je pers / strijkijzer te beschermen. Als je een tas bedrukt, denk er dan ook om om tussen in de tas (bak)papier te plaatsen ter bescherming. Vervang je bakpapier regelmatig, want de inkt die er op komen kunnen door verhitting op je volgende project bedrukt worden.

Je kan de markers het beste horizontaal bewaren als je het niet gebruikt. Tijdens gebruik kan je de markers het beste met de punten naar beneden kantelen. Bij een (nieuwe) doos markers die een hele tijd horizontaal heeft gelegen, kan je het beste voor gebruik, ongeveer een half uur lang met de puntjes naar beneden plaatsen.

Algemene instellingen voor bedrukking:
EasyPress : 180 graden / 90-180 seconden
Hittepers: 175 – 205 graden / 45 – 300 seconden
Strijkijzer: Hoogste stand, zonder stoom, drukken met kracht
Oven: (alleen voor keramiek) 175 graden, bakken voor 5-7 minuten
tip: Gebruik onze sublimation sleeves voor het bakken in de oven.


!Gebruik een andere oven om te sublimeren! Tijdens sublimeren in de oven komen stoffen vrij die je niet wilt mixen met etenswaren!

Onze sublimatie producten worden geleverd inclusief de bijbehorende instellingen voor bedrukken, deze gebruiksaanwijzing zijn tevens te vinden op het product pagina. 

Let op: Er is hitte nodig bij het overbrengen! Laat de kinderen niet bij de warmtebron komen.

Meest recente reviews
Hallo!
Login of registreer om te shoppen.

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in ons privacybeleid.